Zoeken
  • Grietje Y. M. François

Dwars door de Ronde

Bijgewerkt op: 10 mei

Met camera in de hand over de kasseien van dit Vlaamsche land.

Foto: Maico Amorin op Unsplash

Gepakt en gezakt, klaar voor vertrek. Nog een knuffel of drie en ik neem voor enkele dagen afscheid van mijn gezinnetje. Zij vertrekken op vakantie, hopelijk naar de zon. Mama blijft thuis want morgen mag ze de Ronde van Vlaanderen van wel heel dichtbij volgen.


Sharing is caring! Ik zet mijn eerste stappen in de online verslaggeving van een koers via sociale media, de Ronde van Vlaanderen dan nog wel.

Om zo min mogelijk aan het toeval over te laten heb ik het parcours bestudeerd en nota gemaakt van de meest interessante plekken onderweg. Beelden uit voorbije edities bekijken hoort erbij. Maar of ik de namen van alle deelnemers zal kunnen onthouden, daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken.


Voor we aan het avontuur beginnen nog even dat verplichte bagagelijstje bovenhalen, want gegarandeerd dat er weer iets op genoteerd staat dat ik anders vergeet, zoiets als een powerbank bijvoorbeeld. Wat zouden we doen zonder pen en papier? Call me old fashioned, voor mij gaat er niets boven een kwalitatief stuk papier en een pen die vlotjes maar bescheiden haar inkt over het oppervlakte laat vloeien. Niet tijdens de koers wel te verstaan, dan gaat alle aandacht naar de omgeving. Het beoogde resultaat: stabiele beelden, met uitzondering van de kasseistroken.


Klimmen op kasseien, energievreters van formaat! Ook voor de polsen van de cameraman- en vrouw.

Af en toe een "poll" en wat anekdotes vormen de rode draad doorheen de dag. Alle veiligheid in acht genomen voor de heren en dames op hun carbonnen ros. Aandacht trekken van atleten in volle arbeid is niet aan mij besteed. Ik leg het liefst van al de spontaneïteit van het moment vast, met hoofd, armen en benen binnen het voertuig.


Vlaanderens Mooiste "Onderweg" , te volgen op de Instagrampagina van SKODA Belgium - #skodabe - op zondag 3 april.


Auteur: Grietje Y. M. Francois

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven